NYÁRI ÁRZUHANÁS A KÉSZLET EREJÉIG        

AMD Ryzen CPU egy új korszak kezdete...

2017-10-10 16:47
Ryzen 3 1200 és 1300X négymagos, és az eddig megjelent tesztek alapján gyári órajeleken rendkívül hasonló, javarészt jobb teljesítményt nyújtanak a némileg drágább riválisaiknál, a Core i3-7100 és a  Core i3-7300 központi egységeknél. Emellett azoktól eltérően túlhajthatóak, bár ez az opció nem érhető el a legolcsóbb A300 és A320 lapkakészletes alaplapokban. 
A Ryzen 3 modellek elérhetővé válása nem keltett meglepetést, hiszen az AMD maga figyelmeztette a vásárlókat a jeles alkalomra. Ami viszont már meglepetést keltett, hogy a termékekkel együtt végre a tavaly bejelentett Athlon és A-szériás processzorok is a boltok polcaira kerültek, eddig csak a PC-gyártók tudtak rendelni a termékekből. A két család között az a különbség, hogy az Athlonokban nincs integrált grafikus vezérlő, míg az A-szériás modellekben van.
Igen furcsa termékekről van szó: ugyanazokba az AM4 tokozású alaplapokba mennek bele, mint a Ryzen processzorok, és ebből sejthetően ugyanúgy DDR4 memóriát is használnak, viszont a processzorrészük még az AMD előző generációs technológiája. Az A-szériás egységekben a Radeon RX-ek előtti generációt képviselő grafikus lapka dolgozik, a GCN3 architektúra még a Radeon Fury kártyákban mutatkozott be.
2017-10-10 16:47